Parkinson SM i bordtennis 2024

Publiceringsdatum: 13 maj 2024

Under helgen den 20-21 april hölls bordtennis-SM för personer med Parkinsons sjukdom i Liljeholmen, Stockholm. Tävlingen bestod av olika klasser och grenar för både damer och herrar.

Lördagen den 20:e april inleddes med flera grenar som inkluderade damdubbel, damsingel A och B, herrdubbel, herrsingel A och B, samt mixeddubbel. Varje gren hade sina egna matcher och grupper, där spelarna deltog i gruppspel följt av slutspel. Deltagarna tävlade intensivt och visade upp imponerande bordtennisfärdigheter.

Under söndagen den 21:a april fortsatte tävlingen med damklassen och finalerna för de olika grenarna. Det var en spännande dag med tuffa matcher och en imponerande nivå av spel. Segrare på damsidan blev Eva Ax Riise från Spårvägens BTK medan Lars Ekdahl från IFK Täby BTK stod som vinnare i herrklassen.

Under tävlingshelgen skapades en stark gemenskap och sociala kontakter bland deltagarna. Trots att tävlingen var intensiv och konkurrenskraftig, fanns det en känsla av samhörighet och stöd mellan spelarna.

Genom att delta i gemensamma aktiviteter som matcher, gruppträningar och uppmuntrande stunder mellan spelomgångar, fick deltagarna möjlighet att lära känna varandra och dela sina erfarenheter av att leva med Parkinsons sjukdom. Detta ledde till att många vänskapsband knöts och att deltagarna kände sig stärkta av att vara en del av en gemenskap där de förstod varandras utmaningar och framgångar.

Många deltagare uppskattade också den stöttning och uppmuntran de fick från sina medtävlare och åskådare, vilket bidrog till en positiv atmosfär under hela evenemanget. För många var denna gemenskap och de sociala kontakterna lika viktiga som själva tävlingsmomentet. Bordtennis är också en bra träningsform för balans och koordination när man har Parkinsons sjukdom.

Sammanfattningsvis var bordtennis-SM för personer med Parkinsons sjukdom en framgångsrik och inspirerande händelse där deltagarna visade upp sitt engagemang och sin talang för sporten.
Hälsningar från Eva P md Parkinson diagnos och hennes supportteam.

Hoppas vi blir flera från Gotland nästa år.

Eva Palmgren