Välkommen till Parkinson Stockholm!
Parkinson Stockholm är Parkinsonförbundets största länsförening. Vi har drygt 1500 medlemmar som bor i Stockholms län.
Parkinson Stockholm är Parkinsonförbundets största länsförening. Vi har drygt 1500 medlemmar som bor i Stockholms län.
I vår förening får du träffa personer som befinner sig i samma situation som du. Du får information och råd om sjukdomen och behandlingsprinciper. Vårt mål är att visa att vi kan, och att vi gör mycket själva för att leva ett aktivt liv trots Parkinson.
Vårens aktiviteter är under planering.
Adress: Nybrokajen 7, 3 trappor (hiss)
Telefon: 08-678 01 22, tis-ons-tor, klockan 11-13
E-post: info@parkinsonstockholm.se
Kansliet är oftast bemannat tisdag, onsdag och torsdag. Vill du besöka oss kontakta oss på e-post, då vi inte alltid är på plats fysiskt på kansliet.
Vill man förbättra sin balans, reaktionsförmåga och reaktionsförmåga samt ha kul och träffa likasinnade har det visat sig att pingis är mycket bra för personer med Parkinson. Vi är spelare på alla nivåer, kom och prova på!
Café 7:an startar den 29 januari kl 13-15. Välkommen till Nybrokajen 7, 3 tr, för en fika och samvaro med övriga medlemmar. Dessutom kommer Itte Nygren att vara med och berätta om RGM-metoden, som hon arbetar med här i vår förening.
Välkommen att spela parkinsonpingis hos Norrtulls SK på tisdagar eller fredagar.
I Rotebro finns pingisträning som är speciellt anpassad för dig som har Parkinson. Inga förkunskaper krävs.
Folkuniversitetet startar en kortkurs den 20 januari i Dans för Parkinson i Nya Rågsveds Folkets Hus.
Balettakademien i Stockholm erbjuder flera kurser per vecka i Dans för Parkinson, både på plats och digitalt via Zoom. De har även klasser i neurodans och danshälsa.
Karin Nordborg, ordförande
Eva Merkel, vice ordförande och kassör
Johan Mathson, Jenny Stenhammar Gothnier, Hans Österman, Ann-Louise Persson, Uta Marinko
Bernt Kruse, Henrik Ahlén
Stockholmföreningen har en egen
hemsida. Där finns all information
om våra olika aktiviteter, praktiska
länkar med mera.
Sjukvårdsministern Acko Ankarberg Johansson hade kallat till ett utvidgat möte den 10 december för dialog mellan regeringen och civilsamhällesorganisationerna i Sverige som företräder patienters och anhörigas intressen.
– Pappa hette Gunnar, det är därför jag heter Gunnarsson i efternamn, säger ordförande för länsföreningen Parkinson Södra Älvsborg när vi på förmiddagen sitter inne på ett trevligt kafé vid Borås central. Över en kopp cappuccino berättar Pehr-Olof att hans pappa också hade Parkinson men ingen annan i släkten hade haft sjukdomen tidigare.
Hela 200 deltagare anslöt under en novemberkväll till länsföreningen Parkinson Stockholms arrangemang i ABF-husets största sal: Zätasalen på Sveavägen i Stockholm. Många var vi som ville ta del av och lära oss mer om vilken hjälp som man kan få vid depression och få svar på frågor som var går egentligen gränsen från att vara deppig till att utveckla en depression.
Parkinsonförbundet har genom vice förbundsordförande Monica Vikingsson och generalsekreterare Jenny Lundström deltagit i hearing och lämnat förslag till den särskilda utredaren och tidigare departementsrådet Gunilla Malmborg till kommittédirektivet inför utredningen: Stärkt stöd till anhöriga till långvarigt sjuka och allvarligt sjuka.
Frida Karlsson fick Parkinson i 20-årsåldern. För henne fungerar medicinerna så bra att hon ibland glömmer att ta dem. Frida är aktiv i flera föreningar, bland annat som ordförande i Parkinsonförbundets styrelse.
Du som har Parkinson eller är närstående kan prata med andra i samma situation. Den som svarar har tystnadsplikt.
Måndag och onsdag klockan 19-21
Tisdag och torsdag klockan 10-12
Hos förbundet och våra föreningar får du råd och tips samt utbildning om sjukdomen, om mediciner och behandlingsprinciper som är viktiga för dig i ditt fortsatta samarbete med vården.
Du kan stödja vår verksamhet på olika sätt. Du kan ge en gåva och du kan bli medlem i förbundet.