Välkommen till Parkinson Stockholm!
Parkinson Stockholm är Parkinsonförbundets största länsförening. Vi har drygt 1500 medlemmar som bor i Stockholms län.
Parkinson Stockholm är Parkinsonförbundets största länsförening. Vi har drygt 1500 medlemmar som bor i Stockholms län.
I vår förening får du träffa personer som befinner sig i samma situation som du. Du får information och råd om sjukdomen och behandlingsprinciper. Vårt mål är att visa att vi kan, och att vi gör mycket själva för att leva ett aktivt liv trots Parkinson.
Här nedan hittar du alla våra aktiviteter. Vi har även samtalsgrupper för de med Parkinson samt anhöriggrupper – dessa är dock fulltecknade just nu men hör gärna av dig för väntlista alternativt om du själv är intresserad av att hålla en grupp – mejla till: info@parkinsonstockholm.se
Adress: Nybrokajen 7, 3 trappor (hiss)
Telefon: 08-678 01 22, tis-ons-tor, klockan 11-13
E-post: info@parkinsonstockholm.se
Kansliet är oftast bemannat tisdag, onsdag och torsdag. Vill du besöka oss kontakta oss på e-post, då vi inte alltid är på plats fysiskt på kansliet.
25 november 2024, kl 18:00-19:30
Zätasalen, ABF-huset, Sveavägen 41
Hur kan man hantera att allt känns hopplöst och kanske till och har tankar på att inte längre vilja leva? Hur kan man som vän eller anhörig stötta någon som drabbats? När ska man söka hjälp och vilken hjälp finns att få? Detta seminarium riktar sig till personer som har Parkinsons sjukdom eller atypisk Parkinson och till närstående.
Informell träff på kansliet, träffa andra medlemmar och fika (till självkostnadspris), ibland bjuds på en föreläsning. Onsdagen den 30/10 kl 13.00 kommer Linda Hagbarth till Café 7:an och berättar om sin senaste bok ”Rörelse & Ro Del 2”.
Informell träff för dig med atypisk parkinsonism, ingen anmälan bara kom!
Balans, styrka, fallträning, avslappning – Måndagar - Blanca Waller & Lottie Méran, Nybrokajen 7, 3 trappor. Kostnadsfri
Informell träff för dig som har Parkinson och dina anhöriga, ingen anmälan bara kom!
RGM-Ronnie Gardner metoden – röst, koordination nybörjargrupp I på torsdagar med Itte Nygren, Nybrokajen 7, 3 trappor
RGM-Ronnie Gardner metoden – röst, koordination fortsättningsgrupp II. Torsdagar med Itte Nygren, Nybrokajen 7, 3 trappor
Qigong mental koncentration, enkla rörelser, andning – Onsdagar klockan 16.00-17.00
Torsdagar klockan 14.30-15.30, med Itte Nygren, Nybrokajen 7, 3 trappor.
Vill man förbättra sin balans, reaktionsförmåga och reaktionsförmåga samt ha kul och träffa likasinnade har det visat sig att pingis är mycket bra för personer med Parkinson. Vi är spelare på alla nivåer, kom och prova på!
Välkommen att spela parkinsonpingis hos Norrtulls SK på tisdagar eller fredagar.
I Rotebro finns pingisträning som är speciellt anpassad för dig som har Parkinson. Inga förkunskaper krävs.
Balettakademien i Stockholm erbjuder flera kurser per vecka i Dans för Parkinson, både på plats och digitalt via Zoom. De har även klasser i neurodans och danshälsa.
Balettakademien ska starta en ny 'Dans för Parkinson'-grupp på Östberga Kulturhus i januari 2025 med ledaren Sun Biney. Innan dess kommer de att ha ett 'prova på'-tillfälle måndagen den 9 december kl 14:00-15:00 i samma lokal.
Dans för Parkinson i Folkets hus i Bagarmossen startar i höst den 3 september. Välkommen att prova på en eller två gånger gratis!
Upplev frihet och glädje genom rörelse! Vi ses på Patron Pehrs väg 8 i Huddinge centrum, på onsdagar kl 11.30-12.30 start 4 september.
Karin Nordborg, ordförande
Eva Merkel, vice ordförande och kassör
Johan Mathson, Jenny Stenhammar Gothnier, Hans Österman, Ann-Louise Persson, Uta Marinko
Bernt Kruse, Henrik Ahlén
Stockholmföreningen har en egen
hemsida. Där finns all information
om våra olika aktiviteter, praktiska
länkar med mera.
Parkinsonförbundet har genom vice förbundsordförande Monica Vikingsson och generalsekreterare Jenny Lundström deltagit i hearing och lämnat förslag till den särskilda utredaren och tidigare departementsrådet Gunilla Malmborg till kommittédirektivet inför utredningen: Stärkt stöd till anhöriga till långvarigt sjuka och allvarligt sjuka.
Frida Karlsson fick Parkinson i 20-årsåldern. För henne fungerar medicinerna så bra att hon ibland glömmer att ta dem. Frida är aktiv i flera föreningar, bland annat som ordförande i Parkinsonförbundets styrelse.
Parkinsonförbundets ordförandekonferens hölls i år den 4-5 maj på Knistad herrgård, strax norr om Skövde.
Den 11 april firas Världsparkinsondagen till minne av läkaren James Parkinson, som var den förste att beskriva det neurologiska tillstånd som senare fick namnet Parkinsons sjukdom. Runt om i landet uppmärksammas dagen på olika sätt.
Parkinsonförbundets ordförande Eva-Lena Jansson och generalsekreterare Jenny Lundström har efter ansökan beslutats att väljas in i Läkemedelsverkets patient-och konsumentråd.
Du som har Parkinson eller är närstående kan prata med andra i samma situation. Den som svarar har tystnadsplikt.
Måndag och onsdag klockan 19-21
Tisdag och torsdag klockan 10-12
Hos förbundet och våra föreningar får du råd och tips samt utbildning om sjukdomen, om mediciner och behandlingsprinciper som är viktiga för dig i ditt fortsatta samarbete med vården.
Du kan stödja vår verksamhet på olika sätt. Du kan ge en gåva och du kan bli medlem i förbundet.