Här hittar du nyheter och aktuell information.

• Möte med äldre- och socialförsäkringsministern

Parkinsonförbundets ledning har haft ett konstruktivt möte med äldre- och socialförsäkringsminister Anna Tenje.

• Teuta, Jenny och Eva-Lena framför en bild på Bengan Johansson.

Handbollslegendaren Bengt "Bengan" Johansson hedrades i Halmstad

Parkinsonförbundet var inbjudet och deltog på plats vid VM-repet i handboll när Sverige mötte Serbien i en landskamp den 9 januari i Halmstad. Landkampsmatchen var en hyllningsmatch som spelades i Halmstads arena till handbollslegendaren Bengt ”Bengan” Johanssons ära.

• Ur Parkinsonjournalen

Statligt vårdansvar utreds

– Alla ska ha samma tillgång till god vård oavsett var i landet man bor. Det säger Acko Ankarberg Johansson (KD), Sveriges nya sjukvårdsminister, i en intervju med Parkinsonjournalen.

• En medicinburk med uthällda tabletter
    Ur Parkinsonjournalen

Läkemedelsförsäkringen omfattar inte alla läkemedel

Var noga när du hämtar ut din parkinsonmedicin på apoteket. Om du har otur kan du erbjudas en ersättningsmedicin som inte omfattas av läkemedelsförsäkringen. Det var vad som hände Marianne Zedigh.

• Socialstyrelsen uppdaterar riktlinjerna

Forskningen om multipel skleros och Parkinsons sjukdom går framåt, och nu uppdaterar Socialstyrelsen de nationella riktlinjerna.