Här hittar du nyheter och aktuell information.

• Sören Ravnskov jonglerar
    Ur Parkinsonjournalen

Många bollar i luften

Vid ett samtal med en neurolog om lämpliga övningar för att motverka parkinsonsymtom föreslog Søren Ravnskov jonglering. – Omöjligt, sa neurologen. – Omöjligt är bara ett ord som vi hittat på, sade Søren. Och började jonglera.

• Jenny Lundström
    Riksförbundet

Förbundet svarar

Parkinsonförbundet inkommer med remissyttrande om ökade möjligheter till användning av välfärdsteknik inom äldreomsorgen (Ds 2022:4)

• En person som tränar boxning framför tv:n

Digital boxningsträning

Narva Boxningsklubb erbjuder tränarledd träning via Zoom.

• Skåne

Seminarium på Världsparkinsondagen 2022

Parkinson Skåne bjöd på ett intressant och välbesökt seminarium i samband med Världsparkinsondagen.

Partiledarsamtal

Under mars och april har Funktionsrätt Sverige arrangerat en serie samtal med partiledare och andra företrädare för våra riksdagspartier.

• Eva-Lena Jansson

Den ojämlika sjukvården drabbar personer med Parkinsons sjukdom

I dagens Sverige får personer med Parkinsons sjukdom inte tillgång till den vård och behandling som de har rätt till.