Välkommen till Parkinson Mellersta Sörmland!
Vi är en av tre lokalföreningar i Sörmland med säte i Katrineholm. Vi tycker bland annat att sociala kontakter spelar en stor roll för att vi ska må bra.
Vi är en av tre lokalföreningar i Sörmland med säte i Katrineholm. Vi tycker bland annat att sociala kontakter spelar en stor roll för att vi ska må bra.
Mellersta Sörmland gör det möjligt för dig som medlem att medverka i en rad olika aktiviteter som förhöjer livskvaliteten. Vi anordnar exempelvis:
Som anhörig har du också tillgång till Anhörigcentralen som anordnar bland annat temaföreläsningar. Detta är exempel på aktiviteter som vi i lokalföreningen anordnar.
Som medlem i Parkinsonförbundet får du dessutom tidningen Parkinsonjournalen fyra gånger per år.
Genom Parkinsonlinjen, telefon 08 666 20 77, kan du prata med personer i samma situation.
Kontaktperson: Hans Lundström, ordförande
Telefon: 0722-51 19 43
Finns inget att visa för tillfället.
Parkinsonförbundet har genom vice förbundsordförande Monica Vikingsson och generalsekreterare Jenny Lundström deltagit i hearing och lämnat förslag till den särskilda utredaren och tidigare departementsrådet Gunilla Malmborg till kommittédirektivet inför utredningen: Stärkt stöd till anhöriga till långvarigt sjuka och allvarligt sjuka.
Publiceringsdatum: 18 september 2024
Frida Karlsson fick Parkinson i 20-årsåldern. För henne fungerar medicinerna så bra att hon ibland glömmer att ta dem. Frida är aktiv i flera föreningar, bland annat som ordförande i Parkinsonförbundets styrelse.
Publiceringsdatum: 17 september 2024
Parkinsonförbundets ordförandekonferens hölls i år den 4-5 maj på Knistad herrgård, strax norr om Skövde.
Publiceringsdatum: 17 maj 2024
Den 11 april firas Världsparkinsondagen till minne av läkaren James Parkinson, som var den förste att beskriva det neurologiska tillstånd som senare fick namnet Parkinsons sjukdom. Runt om i landet uppmärksammas dagen på olika sätt.
Publiceringsdatum: 11 april 2024
Finns inget att visa för tillfället.
Hos förbundet och våra föreningar får du råd och tips samt utbildning om sjukdomen, om mediciner och behandlingsprinciper som är viktiga för dig i ditt fortsatta samarbete med vården.
Du kan stödja vår verksamhet på olika sätt. Du kan ge en gåva och du kan bli medlem i förbundet.