Örnsköldsvik

Referat från medlemsmöte i Örnsköldsvik

Publiceringsdatum: 21 december 2022

Måndagen den 3 oktober var det medlemsmöte i Örnsköldsvik. Ett 20-tal medlemmar hade mött upp i Vuxenskolans lokaler på Centralesplanaden 18.

Robin Hörnkvist underhöll oss med svängig 50- och 60-talsmusik varvat med små anekdoter. Han hade ett uppskattat program med mycket rock och boggiboggi men också några visor. Därefter bjöd Stig Saager och Vivan Persson på kaffe och välsmakande mackor och Gun Eriksson hade bakat en mumsig kaka.

Från Parkinson Västernorrlands deltog ordförande Mona Creutziger och kassör Myrna Åkerblom. Vi informerade om vad som är på gång i föreningen och kommande aktiviteter. Under hösten återstår två föreläsningar den 20 oktober och den 17 november.

Då kan man samlas på Vuxenskolan på Centralesplanaden 18 och Vivan, Stig och Gun fixar fika och ni kan tillsammans delta i föreläsningen. Eller så kan man delta via länk på egen telefon eller dator.

Lokalföreningen Parkinson Örnsköldsvik är vilande sedan 2021 på grund av svårighet att rekrytera en ny styrelse. Vivan Person från Örnsköldsvik är dock ledamot i Parkinson Västernorrlands styrelse. Vi tror att vi tillsammans kan försöka anordna fler aktiviteter i Ö-vik om medlemmarna är intresserade?

Parkinson Västernorrland kan inte ansöka om pengar för verksamhet från Ö-viks kommun, endast en lokal styrelse kan göra det. Vi blir därför begränsade ekonomiskt men föreningen har en viss ekonomisk buffert att starta med.

Vi diskuterade möjligheten att anordna fler aktiviteter i Örnsköldsvik. Till exempel Parkinsonboxning, samtalsgrupper, julfest eller studiecirklar, om intresse finns?

Det var fint att få träffa alla trevliga Ö-viksmedlemmar och hör gärna av er till mig eller Vivan om ni har idéer eller önskemål.

Mona Creutziger telefon 070-663 42 46

Vivan Persson telefon 070-297 94 09